Актуелне информације

Активности у току

 1. Развој бесплатне апликације за мобилне телефоне „Споменици у Нишу“
 2. Развој апликације за емитовање актуелних ТВ програма на телевизијским пријемницима са технологијама из шестдестих година прошлог века. Презентација у оквиру Међународног дана музеја за 2022. годину и манифестације  Ноћ музеја – Музеји за 10 (14. 05. 2022. године).

Планиране активности у 2022. години

 1. Учешће у организацији 6. Форума напредних технологија, Ниш, НТП, 24.-25.03. 2022. године. Организација панел сексије „Развој инфраструктуре паметних градова“, и учешће у припреми и реализације свечаности доделе традиционалних награда Форума напредних технологија.
 2. Сарадња са агенцијом Медиа Инвент и партнерска активност у припреми, номинацији и организацији свечаности доделе признања „Капетан Миша Анастасијевић“ (КМА) на регионалном нивоу (Ниш, НТП, 24.03.2022. године).
 3. Активности удружења и Научно-технолошког парка на преузимању стручне  библиотеке ЕИ ИРИН у завршној фази стечајног поступка са циљем да јој се продужи живот и поврати употребна вредност.
 4. Активности у вези учешћа Музеја индустријске баштине у традиционалној манифестацији „Ноћ музеја“ (мај 2022).
  Реализација пројекта са НТП  „Нове технологије – темељ индустрије засноване на знању“ по јавном позиву Центра за промоцију науке Републике Србије.
 5. Израда  проширеног издања монографије “Ниш – Град напредних технологија”  на енглеском језику .
  Активност Удружења у оквиру Одбора за развој музеологије у циљу остварења постављених циљева на интеграцији  музејских ћелија и остварења заједничке музејске понуде Ниша и окружења.